çevrimiçi bahis için kumar lisansı nasıl alınır kyk vergi 4

TBMM Tutanak Müdürlüðü

İş dünyasında sağlıklı yaşam ve bağımlılıklar üzerine farkındalığı artırmak için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Send… Çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla yeni bir proje başlatıldı… Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bireylere temel beceri kazandırma amacıyla bağımlılıkla mücadele çalışmaları, çevrim içi platfor… Yeşilay, kuruluşuna öncülük ettiği Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) ile 81 ülkede bağımlılıklarla mücadeleyi destekliyor… Yeşilay’ın bağımlılıklarla ilgili araştırmalara yer verdiği hakemli akademik dergisi … Yeşilay’ın bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açmış olduğu burs başvuruları sonuçları açıklandı… Yeşilay’ın bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açmış olduğu burs başvurularının sonuçları açıklandı… Bu53 maddeyi içeren kanun teklifinin tümünün oylanması aşamasına gelmişbulunuyoruz. Öncelikle, Plan ve Bütçe Komisyonunda ve Genel Kurulda çalışmalarakatılan ve katkı veren bütün milletvekillerimize teşekkür ediyoruz ve bukanunun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bukanun teklifi toplam 53 maddeydi, maddenin birini çektik. Sağ olsunlar, TicaretBakanlığımızın bir kanun maddesiyle ilgili kısmı da değerli Grup BaşkanVekillerimizin onayıyla 1 madde ihdas ederek tekrar geçici maddelerle birlikte53 madde hâline getirdik. Genel Kurulda da konuşarak katkı sağlayan, eleştiridebulunan bütün milletvekili arkadaşlarımızın da katkılarına teşekkür ediyorum,Sayın Grup Başkan Vekilleri başta olmak üzere.

  • İYİPARTİ GRUBU ADINA ZEKİ HAKAN SIDALI (Mersin) – Sayın Başkan, değerlimilletvekilleri; üretim ve ekonomide plansızlığın son kurbanı pamuk üzerinekonuşuyoruz.
  • Yeşilay Yönetimi Ankara’da ziyaretlerde bulunarak Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
  • Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) programının uygulanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.
  • BerivanAltan, son haberlerinde Aysel Tuğluk’un cezaevi koşullarını yazdı, kimyasalsilah kullanımıyla ilgili siyasetçilere mikrofon uzattı, Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığının bütçesinde kadının güçlendirilmesi için ayrılan bütçeninkomikliğini teşhir etti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinin hazırladığı, Yeşilay’ın « Genç Yeşilay Mali Destek Programı » tarafından da … Yeşilay Malatya Şube Başkanı Kemal Şener, beraberinde bir heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti…. Yeşilay’ın ev sahipliğinde, Kültür Toplum ve Aile Derneği (KÜLT) ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 3-4 Mayıs’ta Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı… Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilay Kocaeli Şubesi tarafından Yuvacık Barajı çevresinden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirildi…. Yeşilay Bitlis Şubesi ve Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yeşilay Haftası dolayısıyla Tatvan’da bilgilendirme ve duyarlılık oluşturmak amacıy… Yeşilay Adıyaman Şubesi, Yeşilay Haftası münasebetiyle Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda bir gençlik konseri düzenledi…. Yeşilay Ankara Şubesi, büyük bir alışveriş merkezinde boyama etkinlikleri düzenleyerek çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı…. Malatya’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla bilinç ve farkındalığı artırmak için « Yaşamayı Seç » sloganıyla bisiklet turu düzenlendi…. Yeşilay Diyarbakır Şubesi, iki yüz stajyer öğretmenle bir araya geldi…. Tarafından düzenlenen Basın Teşvik ve Vefa Ödülleri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen görkemli bi… Yeşilay’ın tüm Türkiye’de başlatmış olduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) şubeler vasıtasıyla yaygınlaşmaya devam ediyor….

Yeşilay’ın 2016 Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Bir Hayata Dokun Derneği tarafından gerçekleştirilen “Bir Umut Ol” projesi çalışmaları… Yeşilay’ın geleneksel hale getirdiği bisiklet turunun 8.’si 1 Nisan Pazar günü düzenleniyor. 35 ilde aynı anda başlayacak tur için binlerce bisikletl… Türkiye’de 35 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bisiklet turu, bu yıl ilk defa ülke sınırlarını aşarak Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan’da … Yeşilay Sakarya Şubesi, Türkiye’de 35 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Yeşilay Bisiklet Turu etkinliğinin Sakarya ayağını büyük bir coşkuyla g… Avrupa’da sentetik uyuşturucu üreten Hollanda ve Belçika başta olmak üzere, Türkiye’nin hedef alındığını belirten Komisyon Başkanı Mersin Milletvekil…

Gelin, milleti daha fazla perişanetmeyin, tadında bırakın, milletin önüne sandığı getirin. İlkokutacağım 2 önerge aynı mahiyette olup birlikte işleme alacağım. Biz,bu kez de rant için değil, halk için halkın istediği kararın alınmasınıistiyoruz. Bunun sürüncemede bırakılmasına gönlümüz razı değil, Ulaştırma veAltyapı Bakanının ivedilikle “Adana Havalimanı her hâlükârda açık kalacaktır.”açıklamasını bekliyoruz. “İbrahimHalil Yıldız’ın adamları beni öldürecekti.” diyor. Mahkemelik işler, öldürme aşamalarına gelmiş, neler neler olmuş. BAŞKAN– Evet, önergeyi oylarınıza sunacağım ama öncesinde bir karar yeter sayısıtalebi var. DURSUNMÜSAVAT DERVİŞOĞLU (İzmir) – Sayın Başkanım, karar yeter sayısı istiyoruz. Tümuyarılarımıza rağmen iktidar maalesef yerinde değil. ALİMUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) – Hayır efendim, Türkçe konuşulmasını istiyoruz,kanun böyle, kanun böyle.

Meslek liselerinin 2022 yılının ilk dokuzayında sağladığı gelir bir önceki döneme göre yüzde 219’luk rekor artışla 1milyar 362 milyon liraya ulaşmıştır. Havalarınsoğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı hayatımıza tekrar girmiş oldu. Pandemi tedbirleri süreç gereği gevşetilmiş olsa datüm vatandaşlarımızı kendi tedbirlerini almaya davet ediyorum. Bir hekim olarak tüm vatandaşlarımızı grip aşısı olmayadavet ediyorum ayrıca. Mevsimlik sebze ve meyveler ile C vitamini içerengıdaların tüketilmesi gerekmektedir. Hijyen ve temizliğe dikkat edelim,özellikle ellerimizi çok sık yıkayalım. Bu tedbirlerle kış aylarını dahasağlıklı atlatabiliriz diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. BursaOrhaneli ilçesi Akalan ve Söğüt köylerinde bir altın madeni şirketi ÇEDbaşvurusunda bulundu. 2015 yılında da bu girişimde bulunmuştu ancak FETÖdarbesi olunca o zaman askıya aldılar, şimdi tekrar canlandılar. Toplam 1.900hektarlık ruhsatlı alanda iki tane başvuru yaptılar. Kanuna göre de 25 hektarın altında ÇED izni halka bilgiverilmeden yapılabiliyor yani kanunun arkasından dolanarak toplamda 36 hektar için ayrı ayrı başvurup iki ayrı başvuru yaparak halkın onayını almadan burada madençıkarmak istiyorlar. Köylü buna karşı, orada tarım ve hayvancılık yapılıyor.Herkes oradaki istihdamdan ve gelirinden memnun.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, bağımlılıklarla mücadelenin daha etken bir şekilde yapılabilmesi için « Acil Eylem Planı »nın bir an önce haya… TBM Eğitim Merkezi projesi kapsamında Uygulayıcı Eğitimi alan 200 Genç Yeşilaycı, bağımlılıklar konusunda akranlarını bilinçlendirerek, onları da bu … Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, Yeşilay’ın yaklaşık 500 formatörle 20 milyon öğrenciyi bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefledi… Yeşilay Bursa Şubesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının hem lansmanını yaptı hem de eğitimcilere bağımlılıkla mücadele konusunda semin… Yeşilay ve Avrasya Üniversitesi arasında bağımlılıklarla etkin mücadele adına işbirliği protokolü imzalandı. Yeşilay Diyarbakır Şubesi bağımlılıkla mücadele hususunda kendilerine destek veren kurum ve şahıslara plaket takdim etti…. Yeşilay’ın düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların bırakılması iç… Türkiye’nin ünlü ralli pilotlarından, Yeşilay gönüllüsü Burcu Çetinkaya bu kez bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için pistlere indi…. Yeşilay ve TİKA, uluslararası alanda bağımlılıklarla ortak mücadele için işbirliğine gitti. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sadece Türkiye … Günümüzde dünyadaki kadınların yaklaşık yüzde 12′sinin sigara kullandığı tahmin ediliyor. Yeşilay ve İŞKUR arasında imzalanan protokol ile madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençler, hem hayata kazandırılacak hem de meslek sahibi olacak….

Bağımsız ve sağlıklı bir gelecek için hazırlanan “Bağımlılıklardan Koruyan Aile Rehberi” ile aileler daha güçlü… « Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması »nın 12′ncisi için son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi… Yeşilay’ın bu yıl 6’ncısını düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu… Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı, Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşti… Narkotik Uyuşturucular Komisyonu Toplantısı (CND), Mart tarihleri arasında, Avusturya’ın başkenti Viyana’da gerçekleşti… 21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen TBM Akran Uygulayıcı Eğitimi’ne Genç Yeşilay Kulübü üyesi 201 öğrenci katıldı… BAŞKAN– Sayın milletvekilleri, çalışmamız devam ediyor, ekranlar açık; saat dokuzugeçmedi, vatandaşlarımız bizi seyrediyor. ERKANAKÇAY (Manisa) – Bu görüşümü de ifade ettikten sonra bu kanunun tekrar hayırlıuğurlu olmasını temenni ediyorum. MUSTAFAELİTAŞ (Devamla) – Enflasyonun yüzde 85 olduğu bir dönemde yüzde 27’yle birfaiz oranı verilebiliyorsa bu vatandaşa verilen en büyük desteklerden biridir. ENGİNALTAY (İstanbul) – Çok teşekkür ederim Sayın Başkan, sizi ve Genel Kurulusaygıyla selamlıyorum. Yaşlıve engelli aylıklarındaki yersiz ödeme kaynaklı alacakları da terkin ettik. Tıpve diş hekimliği son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme imkânınısağlayan düzenlemeyi de bu teklifle hayata geçirmiş olduk.

Comments are closed.