Youtube’dan ne kadar kazanırım ve geliri ne kadar? Youtube gelir, kazanç ve para hesaplama yöntemi

İçeriğinizin YouTube’da bulunması, diğer kanallardan yararlanmamanız gerektiği anlamına gelmez. Ekosisteminizin bir parçası olarak sosyal medya kanalları üzerinde de mutlaka yer edinin ve tüm yeni kampanyalarınızı Twitter, Facebook gibi platformlarda da paylaşın. Bu aynı zamanda YouTube’un videonuzu öne çıkartması için bir etken olacaktır. Youtube’dan nasıl para kazanılır diye merak ediyorsanız Youtube Premium sayesinde de bir miktar gelir elde edebileceğinizi söyleyeyim. Premium üyelik alanların ödedikleri ücretten sizin hesabınıza da aktarım gerçekleşiyor ve böylece Youtube’dan para kazanma yollarından birine daha dahil oluyorsunuz. Youtube’dan nasıl para kazanılır sorusu birçok kişinin en az bir kere aklına gelmiş sorulardandır.

  • PayPal çalışanları tarafından kurulmuş olan YouTube’u 2006 yılında Google 1,65 milyar dolara satın alarak bünyesine dahil etmiştir.
  • YouTube Shorts, videoların hızlı bir şekilde oluşturulmasını ve paylaşılmasını sağlar.
  • YouTube para kazanma oranları, sizin içeriğiniz ve kanalınızı nasıl yönettiğiniz ile; hangi şartları iyi değerlendirip değerlendiremediğiniz ile bağlantılıdır.
  • Aksine, bunu kendiniz için kolaylaştırmanın birçok yolunu bulacaksınız.

Süper chat ve süper etiketler

Bu nedenle kişisel markanızı büyütmek için sürekli emek harcamanız gerektiğini unutmamalısınız. Video arşiviniz biriktikçe videolarınızdan kesitler alarak Instagram Reels, TikTok gibi platformlarda da paylaşın. Diğer platformlardan kanalınıza daha fazla takipçi çekerek YouTube izlenmelerinizin ve abonelerin sayısını arttırabilirsiniz. ” sorusuna, görebileceğiniz üzere verilebilecek çok sayıda yanıt vardır.

Satış Ortaklığı ile Para Kazanmak

İzleyicilerin ilgisini çekecek ve onları etkileyecek videolar hazırlayın. İçeriklerinizin özgün, bilgilendirici ve eğlenceli olmasına dikkat edin. İzleyicilerin sorunlarına çözüm sunan veya ilgi alanlarına hitap eden videolar paylaşın.

youtube para kazanma

Youtube kanal ayarları

youtube para kazanma

Bu işlem adımlarını kullanarak yeni hesap oluşturduktan sonra oluşturmuş olduğunuz video içeriklerini paylaşmaya başlayabilirsiniz. İzleyicilerinizle etkileşimde bulunmak, onların sizi daha fazla sevmesini ve size sadık olmasını sağlar. Yorumlara yanıt vermek, izleyicilerin sorularını cevaplamak ve onlarla iletişim halinde olmak, abone sayınızı artırmak için etkili bir yöntemdir. Ayrıca sosyal medya platformlarında da aktif olun ve izleyicilerinizle orada da iletişimde bulunun. Böylece izleyicileriniz sizi daha yakından tanıyacak ve abone olma istekleri artacaktır. Bir logo, kanalınızın kolayca tanınmasını sağlar ve izleyicilerinizle markanız arasında bir bağ kurmanıza yardımcı olur.

  • Bu özellik kapalı olduğu zaman videolar kaç kişi tarafından izlenirse izlensin, hiç bir kazanç sağlayamaz.
  • Bazı markalar ve şirketler, kanalınıza sponsor olmak ve ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için size ödeme yapabilir.
  • YouTube Premium, hayranların en sevdikleri içerik oluşturucuları reklamsız izlemelerine ve desteklemelerine olanak tanıyan ücretli bir üyelik programıdır.
  • Buna ek olarak, ortalama reklam fiyatlarındaki artış da YouTube’un reklam gelirlerinin genel büyümesine katkıda bulunacaktır.
  • Unutmayın ki siz işinize ne kadar önem verirseniz o da sizi o kadar yukarı taşır.
  • Ancak tacir ve esnafların ilgili mevzuatta yer alan reddetme hakkını kullanması halinde onayları alınmadan ticari elektronik ileti gönderilemez.

YouTube Shorts Fonu ile Gelir Elde Etme

İnsanların iletişim, etkileşim, satış ve kitle yönetimi yaptığı bir iletişim platformudur. Tabi burada YouTube’dan nasıl para kazanılır gibi sorularınız olabilir. Ayrıca, içerik üreticilerinin YouTube İş Ortağı programına başvurabilmek için her üç ayda bir herkese açık bir video yüklemesi yapması gerekiyor. İçerik üreticileri, bu güncellenen şartları sağladıklarında YouTube İş Ortağı programına başvurabilirler. Bu yol ise, YouTube üzerinden para kazanmak isteyen kişiler, video hazırlayarak paylaşım yapmalıdır.

  • Ret bildirimini kolay ve ücretsiz bir şekilde olmak üzere e-posta iletişim kanalı ile verebileceğinizi hatırlatmak isteriz.
  • YouTube kanalınız 30.000’den fazla aboneye sahip olduğunda, kanal üyeliklerinden yararlanarak başka bir gelir akışı da elde edebilirsiniz.
  • Öncelikle içeriklerinizin YouTube Topluluk Kuralları’na uygun olması gerekiyor.
  • Bu gelişmeyle birlikte daha fazla üyelik alır ve video içerik üretiminde de büyük bir sıklığa ulaşır.
  • Peki YouTube içerik üreticileri hangi şartları sağlamaları durumunda para kazanmaya başlıyor?

Sosyal Medya Ajansı KREABAZ

Özetle, YouTube’da başarılı olmak için tek ihtiyacınız olan sıkı çalışma, kararlılık, yaratıcılık ve kendinize ve ürününüze olan inançtır. Tıpkı diğer işlerde olduğu gibi, fikirlerinizi paraya dönüştürebilirsiniz. Size hitap eden fikre yönelerek bir kurgu haritası belirleyebilirsiniz. Youtube para kazanma Nelerden bahsedebileceğiniz, neyi anlatmak istediğiniz ve sonuçta elde edebileceğiniz kazanımlar şeklinde içeriğinizi sınıflandırabilirsiniz. Para kazancınız ve metotlarının YouTube politikalarına uygun olduğu sık sık inceleme ekibi tarafından kontrol edilebilir.

Hosting Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Kanal oluşturduğunuzda paylaşacağınız kaliteli içerikle daha fazla kullanıcıya ulaşır ve abone olmalarını sağlayarak tüm videolarınızı anında görmelerini sağlayabilirsiniz. Youtube kanal oluşturma işlemleri, Google hesabı ile Youtube oturumu açıldıktan sonra kanal seçeneği üzerinden işlem adımları takip edilerek yapılır. Youtube kanalında sponsorluk sağlamak, içerik üreticileri için önemli bir gelir kaynağıdır. Youtube kanalında sponsorluk yapabilmek için öncelikle, bir takipçi kitlesi oluşturmanız gerekmektedir.

Youtube İş Ortağı Programı’na Başvuru Şartları

Programa başvurmak için Youtube kanalınızda en az 1,000 aboneye ve videolarınızda en az 4,000 saat izlenmeye sahip olmanız gerekmektedir. Bu şartları sağladığınızda, Program Ortaklığı’na başvurabilir ve reklam geliri elde etmeye başlayabilirsiniz. Nasıl ki YouTuber’lar video içeriklerinden para kazanmayı hedefliyorsa reklamcılar da hedef kitlelerine ulaşmak için kanallar bulmayı hedefler. AdSense ile elde edeceğiniz gelir kanalın abone sayısına ve içerik izlenmelerine göre farklılık gösterir. Eğer siz de AdSense yöntemi ile gelir elde etmeyi düşünüyorsanız bir AdSense hesabı açmalı ve bu hesap üzerinden kanalınızın içeriklerine uygun reklam türlerini seçmelisiniz. Youtube kanalı olan ve düzenli olarak gönderi paylaşan birçok kişinin Youtube’dan para kazanma hakkında soruları da vardır.

  • Ayrıca, tüm videoyu izleyenlerin ne kazanacağını açıklamaya çalışın ve önemli noktalarından en az birkaçını belirtmeye çalışın.
  • Artık YouTube gelir modelinize Shorts videolarını da ekleyebilirsiniz.
  • Bu nedenle 1 milyon izlenme sonucu kanal sahibi 2 bin dolar ile 10 bin dolar arasında değişkenlik gösteren bir gelir elde edebilir.
  • Genellikle geniş bir kitlesi bulunan Youtuber’lar, bir süre sonra kendilerine ait bir e-ticaret ya da e-ihracat sitesi açarak satış yapabilir.
  • İşletmeler, geniş bir kitleye sahip YouTube kanallarının sahip olduğu potansiyelin farkındadır ve kendi işlerini büyütmek için her zaman bundan yararlanmak ister.

Kanalınızda canlı yayınlar, özel mesajlaşmalar ve etiketlerden elde ettiğiniz gelir için de belirli şartlar bulunur. YouTube’dan kazanç elde edebilmeniz için her halükârda 18 yaşında olmanız gerekirken, bulunduğunuz lokasyonda bu tarz uygulamalar aktif olduğuna dikkat etmeniz önerilir. Shorts videolarınızı tanıtmak, daha fazla izlenme ve para kazanma şansınızı artırır. Shorts videolarınızı tanıtmak için, diğer sosyal medya platformlarını kullanabilirsiniz. Shorts videolarınızı Instagram, Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirketimiz ilgili birimlerince işlenmekte ve aşağıda yer verilen amaçlarla üçüncü kişilerle paylaşılmaktadır. Türk ve yabancı YouTuberlar’ın kazanç oranları, kur farkından dolayı değişebiliyor. Türk YouTuberlar, ödemelerini TL olarak, yabancı YouTuberlar ise dolar üzerinden alıyor. 100 milyon izlenme için Türkiye’de elde edilen kazanç miktarı, 200 bin TL ile 500 bin TL arasında değişirken, bazı ülkelerde, 200 bin il 500 bin dolar olarak ödeme yapılabiliyor. YouTube kazanç tablosu incelendiğinde, izlenme oranlarına göre yabancı ve Türk kanallara yapılan ödeme oranları görülebiliyor.

  • Tişörtler, kahve kupaları, şapka gibi ürünler satarak gelir elde edebilirsiniz.
  • Reklam içeriğine ve görüntülenme oranlarına göre reklam gelirleri hesaplanıyor.
  • Bu nedenle de pek çok kişi, YouTube’dan nasıl para kazanılır araştırıyor.

Comments are closed.